Om Paranix

Nedenfor har Paranix svart på de vanligste spørsmålene om hodelus. Nøl ikke med å kontakte oss dersom ditt spørsmål ikke er med her.

Hvor kan man kjøpe Paranix?

Paranix selges bare på apotek.

Hvordan fungerer Paranix?

Paranix utviklet nylig en dobbeltvirkende teknologi for behandling av hodelus. Denne nye teknologien, med mineralolje og dimetikon, har en dobbeltvirkende fysisk effekt gjennom uttørking og kvelning. Den lette mineraloljen fordeler seg svært effektivt over både hår og hodebunn, slik at produktet virker raskt. Mineraloljen har hovedsakelig en uttørkende effekt på lusene og forsterker dessuten kvelningseffekten. Dimetikon tetter igjen lusenes pustehull, slik at lusene ikke kan puste og utskille vann. Dette fører til at de dør ved kvelning.

I motsetning til legemiddelklassifiserte lusemidler, inneholder Paranix ingen giftige insektsmidler, men virker bare mekanisk. Derfor kan ikke lus utvikle resistens mot Paranix.

Hvor mange behandlinger er nødvendig for å bli kvitt hodelus?

Vi råder deg til å alltid behandle to ganger med Paranix for å være sikker på å få fjernet alle lus og egg fra håret. Det er bevist at Paranix er effektiv behandling mot lus og egg.* For en vellykket behandling er det viktig å bruke riktig mengde Paranix i håret og etterpå fjerne døde lus og egg med lusekam. Derfor anbefaler vi at man alltid bruker en så stor mengde av produktet at håret er gjennomfuktet og at man etterpå kammer grundig med lusekam, slik at alle døde lus og egg fjernes fra håret.

*Data på fil: In vitro test, Dr. A. Izri, Paris, May 2010; , in vivo test , Dr A. Izri, Paris, September 2008).

Hvor ofte kan jeg bruke Paranix?

Du kan bruke Paranix så ofte det er nødvendig. To behandlinger er vanligvis nok for å fjerne lusene. Men det er mulig at de som er behandlet, kan få lus på nytt fra noen som ikke er behandlet. Dersom det skjer, kan du bruke Paranix igjen uten risiko.

Hva skjer dersom jeg finner nye lus etter den første Paranix-behandlingen?

Husk at det kan være egg som klekkes etter den første behandlingen, og du kan derfor ha små lus, nymfer, i håret. Du behøver ikke bekymre deg for dette, siden nymfer blir kjønnsmodne først etter 10-12 dager. Inntil da livnærer de seg på blod som voksne lus, men de er for unge til å forplante seg. Når du behandler håret andre gang, fjerner du disse nymfene.
Du kan også ha uflaks og bli smittet på nytt. Dersom du får nye, fullvoksne lus i håret, bør du umiddelbart behandle med Paranix igjen.

Fra hvilken alder kan man bruke Paranix?

Paranix kan brukes til voksne og barn over 2 år.

Har Paranix noen bivirkninger?

Paranix inneholder ingen giftige insektsmidler. Mulige bivirkninger er begrensede, men kan forekomme: irritasjon rundt øynene, irritasjon i hodebunnen, irritasjon og rødhet i hodebunnen, ører og nakke. Som en generell forsiktighetsregel råder vi gravide og ammende til å spørre apotekpersonale eller lege om råd før bruk.

Hva er forskjellen mellom Paranix og legemiddelklassifiserte luseprodukter mot hodelus?

I motsetning til legemiddelklassifiserte luseprodukter, virker Paranix helt mekanisk, og derfor kan ikke lus utvikle resistens mot Paranix.